DANSSTIJLEN

Bij Studio 85 kun je kiezen uit verschillende dansstijlen.
Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we hieronder de verschillende stijlen kort samengevat. Je bent welkom om vrijblijvend een proefles te volgen. Vraag hier je gratis proefles aan.


KIDS DANCE | 3,5 t/m 6 jaar

Kids Dance
Een beweeglijk kind, een rustig kind, dromerig kind of juist een fantasievol kind? Het maakt niet uit wat voor kind je bent, dans is voor iedereen en iedereen is welkom!

In deze les staan fantasie, creativiteit, vrij dansen en bewegen centraal. We starten met het aanleren van de basisbeginselen van dans (A.D.V. algemene dansante vorming).

Samen werken we aan een mooie en sterke basis om vervolgens vol vertrouwen door te kunnen stromen in dansstijlen als: Klassiek Ballet, Jazz Dance, Hip Hop en/of Modern. Plezier en dansbeleving vormen in deze lessen de boventoon. Dansles is een feestje! 

Lesdag(en): Woensdag & Donderdag


JAZZ DANCE | Vanaf 6 jaar

Jazz Dance
Zin in een energieke les met aanstekelijke muziek? Dan ben je bij de stijl Jazz Dance aan het juiste adres.

Ontstaan uit de vrije improvisatie van de jazz muziek is het uitgegroeid tot een swingende, dynamische losse dansstijl die tegelijkertijd ook vraagt om strakke isolaties van verschillende lichaamsdelen. Ben jij een echte ‘spring in het veld’ dan past deze les waarschijnlijk goed bij jou!

Lesdag(en): Maandag & Woensdag


KLASSIEK BALLET | vanaf 6 jaar + volwassenen

Klassiek Ballet
Sierlijk, lichte en ronde bewegingen, lange lijnen, draaien, sprongen en uitgedraaide voeten en benen. Spreekt dit je aan, dan is klassiek ballet echt iets voor jou.

Vanuit het vijftiende-eeuwse statige en elegante hofdans ontstond in Frankrijk aan het hof van Lodewijk de veertiende het klassiek ballet. De techniek die toen werd vastgelegd vormt nog altijd de basis voor vele dansstijlen en wordt over de hele wereld gebruikt, zo ook in deze les.

Klassiek Ballet, zo sierlijk en betoverend. Maar vergis je niet!
Ballet is ook hard werken en vereist een flinke dosis concentratie & doorzettingsvermogen. Durf jij de uitdaging aan?

Lesdag(en): Woensdag (Volwas.) & Vrijdag 


Dansmix

Lesdag(en): Dinsdag


Hip Hop

Lesdag(en): Dinsdag


FleXi Kids – (6t/m12 jaar)

Lesdag(en): Donderdag

 


Modern & Modern/Jazz 

Lesdag(en): Donderdag

 


JAZZ FUSION | Volwassenen

Jazz Fusion 25+
Ben je in voor een afwisselende les waarin het elke week weer een verassing is wat er op het programma staat? Dan is Jazz Fusion de dansles voor jou!

In deze les is de swingende en dynamische dansstijl is jazz de basis die wordt aangevuld met uiteenlopende takken van deze dansstijl. Broadway/Show Jazz, Street Jazz, Modern Jazz & Lyrical Jazz.

Een veelzijdige les waardoor je in aanraking komt met al wat dans te bieden heeft. Een perfecte instroom les voor de enthousiaste  beginnende danser.

Lesdag(en): Donderdag avond


DanSing  – Cursus van 10 lessen

ZINGEN, DANSEN EN ACTEREN IN JE EIGEN VIDEOCLIP
HOE LEUK IS DAT!

Vanaf 20 maart ’21 start Studio85 met de cursus DanSing !
10 zaterdagen zingen, dansen & videoclip acteren.

Tijdens de cursus werk je samen met de docent aan je acteer, zang en danstechnieken. Aan het einde van de cursus straal jij samen met je DanSing groep in je eigen videoclip. Dit wil je niet missen!

 

Start Cursus:
Zaterdag 20 maart 2021
(10 x op zaterdag m.u.v. de schoolvakanties)

Tijden:
10:00 – 10:45 uur – 6 t/m 8 jaar
11:00 –  11:45 uur –  9 t/m 12 jaar

Tarief
Volledige DanSing cursus ( 10 lessen incl. videoclip)
Leden Studio85:  €75,-
Niet leden:              €85,-

*De cursussen van Studio85 vallen buiten de abonnementsvormen

Wil je meedoen?
Meld je dan nog snel aan via het onderstaande aanmeld formulier.
Er zijn nog maar een paar plekjes beschikbaar.

BE THE STAR OF THE SHOW!

 

 

 


Talent Class 16+
De talent class is geschikt voor dansers met ambitie. Talent, inzet, passie en danservaring zijn een vereiste om je te selecteren voor dit gezelschap. Je wilt je verder ontwikkelen als danser en je bent niet bang om het podium te beklimmen. Kun jij je hier in vinden en wil je een plekje bemachtigen in deze groep? Stuur dan een mailtje voorzien van je naam, leeftijd en danservaring naar info@dansstudio85.nl


WAT KUN JE VERWACHTEN IN DE LESSEN..

In alle lessen leer je oefeningen om je danstechniek en-ervaring te verbeteren.
Je werkt aan het ontwikkelen van je muzikaliteit, ritme, coördinatie en ruimtelijk bewustzijn door verschillende stap-patronen, frases en groepsformaties op muziek te volgen met verschillende maatsoorten en snelheid. Je wordt uitgedaagd en gestimuleerd op creatief vlak en je improviserend vermogen, je doet kennis op van de technische termen die in de danswereld worden toegepast.
Als kers op de taart ga je aan de slag met een korte serie van danspassen die is gemaakt in samenwerking met je docent, dit noemen we een danscombinatie. Een danscombinatie kan uiteindelijk uitgroeien tot een complete choreografie voor een voorstelling op het toneel. Boven alles gaan we voor veel dansplezier, passie en beleving.

Laat je inspireren… Get up and move your feet!