DANSSTIJLEN

Bij Studio 85 kun je kiezen uit verschillende dansstijlen.
Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we hieronder de verschillende stijlen kort samengevat. Je bent welkom om vrijblijvend een gratis proefles te volgen. Vraag hier je proefles aan.


KIDS DANCE | 3 t/m 6 jaar

Kids Dance Een beweeglijk kind, een rustig kind, dromerig kind of juist een fantasievol kind? Het maakt niet uit wat voor kind je bent, dans is voor iedereen en iedereen is welkom. In deze les staan fantasie, creativiteit, vrij dansen en bewegen centraal. We beginnen met de basisbeginselen van dans A.D.V. (algemene dansante vorming).
Samen een sterke basis leggen om vervolgens door te stromen naar stijlen als klassiek ballet, Jazz dance of modern. Plezier en dansbeleving vormen in deze les de boventoon. Dansles is een feestje!

Lesdag(en):


JAZZ DANCE | Vanaf 6 jaar

Jazz Dance Zin in een energieke les met aanstekelijke muziek? Dan ben je bij de stijl Jazz Dance aan het juiste adres. Ontstaan uit de vrije improvisatie van de jazz muziek is het uitgegroeid tot een swingende, dynamische losse dansstijl die tegelijkertijd ook vraagt om strakke isolaties van verschillende lichaamsdelen.

Lesdag(en):


KLASSIEK BALLET | vanaf 6 jaar + volwassenen

Klassiek Ballet Sierlijk, lichte en ronde bewegingen, lange lijnen, draaien, sprongen en uitgedraaide voeten en benen. Spreekt dit je aan, dan is klassiek ballet iets voor jou. Vanuit het vijftiende-eeuwse statige en elegante hofdans ontstond in Frankrijk aan het hof van Lodewijk de veertiende het klassiek ballet. De techniek die toen werd vastgelegd vormt nog altijd de basis voor vele dansstijlen en wordt over de hele wereld gebruikt, zo ook in deze les.

Lesdag(en):


JAZZ FUSION | Volwassenen

Jazz Fusion Ben je in voor een afwisselende les waarin het elke keer weer een verassing is wat er op het programma staat. Dan is Jazz Fusion de les voor jou!
In deze les is de swingende en dynamische dansstijl jazz de basis. Deze basis wordt aangevuld met andere stijlen waaronder grotendeels Modern/Contemporary. Een veelzijdige les waardoor je in aanraking komt met al wat dans te bieden heeft.

Lesdag(en):


MODERN

Lesdag(en):


Talent Class 16+
De talent class is geschikt voor dansers met ambitie. Talent, inzet, passie en danservaring zijn een vereiste om je te selecteren voor dit gezelschap. Je wilt je verder ontwikkelen als danser en je bent niet bang om het podium te beklimmen. Kun jij je hier in vinden en wil je een plekje bemachtigen in deze groep? Stuur dan een mailtje voorzien van je naam, leeftijd en danservaring naar info@dansstudio85.nl

 


WAT KUN JE VERWACHTEN IN DE LESSEN..

In alle lessen leer je oefeningen om je danstechniek en-ervaring te verbeteren.
Je werkt aan het ontwikkelen van je muzikaliteit, ritme, coördinatie en ruimtelijk bewustzijn door verschillende stap-patronen, frases en groepsformaties op muziek te volgen met verschillende maatsoorten en snelheid. Je wordt uitgedaagd en gestimuleerd op creatief vlak en je improviserend vermogen, je doet kennis op van de technische termen die in de danswereld worden toegepast.
Als kers op de taart ga je aan de slag met een korte serie van danspassen die is gemaakt in samenwerking met je docent, dit noemen we een danscombinatie. Een danscombinatie kan uiteindelijk uitgroeien tot een complete choreografie voor een voorstelling op het toneel. Boven alles gaan we voor veel dansplezier, passie en beleving.

Laat je inspireren… Get up and move your feet!